Recepty

RECEPT NA LÍVANCE

Na 6 menších lívanců budete potřebovat:

  • 1 vejce
  • 1//3 kypřícího prášku
  • 90g bílého jogurtu
  • 80g ovesný vloček (jemných)
  • 1 odměrku proteinu

Na polití a dochucení lívanců můžeme použít:

  • Bilý jogurt - samotný nebo s oříšky, kakaem, skořicí
  • Burákové máslo ze 100% arašídů


Postup:

  • V misce rozmícháme bílý jogurt a vejce, přidáme protein a pořádně promícháme aby se protein řádně rozložil a změnil barvu celé směsy
  • Přisypeme vločky a vytvoříme těsto do kterého dáme kypřící prášek a pro lepší účinek přilijeme malé množství vody (cca 50ml) tak aby těsto nebylo příliš husté, ale ani moc vodové. Správná konzistence je podobná jako klasická ovesná kaše
  • Těsto necháme na pár minut odležet
  • Poté na teflonovou pánev nebo gril pomocí polévkové lžíce klademe těsto
  • Lívance smažíme/grilujeme do zlatova z obou stran
  • Hotové lívance polijeme bílým jogurtem nebo pomažeme burákovým či jiným máslem z ořechů. Na bílý jogurt můžeme dále naklást ořechy nebo ho posypat kakaem či skořicí, podle chuti
  • Využití: zdravá, nutričně vyvážená verze lívanců, vhodná na snídani nebo pokud máme chuť na něco sladkého.

RECEPT NA DIP SE SMETANOU A ČESNEKEM

Ingredience:

  • 150 ml zakysané smetany
  • 3 stroužky česneku
  • Sůl

Na dochucení:

  • limetková šťáva nebo bylinky
  • pepř

Postup:

  • Do smetany přidejte prolisovaný česnek a limetkovou (nebo citronovou) šťávu nebo bylinky a promýchejte


Využití: Dip je skvělá a hlavně zdravá náhrada tatarek a dresinků a můžeme jej použít ke grilovanému masu, hranolkům nebo jako náplň do tortil.



ZAPÉKANÉ BRAMBORY SE SMETANOU

Ingredience:

  • 4-5 středně velkých brambor
  • sůl
  • pepř
  • koření dle chuti: tymián, česnek, grilovací koření
  • zakysaná smetana (na 1kg brambor 350ml smetany)
  • sýr podle chuti: eidam, niva, parmezán,..

Postup:

  • brambory oškrábeme a nakrájíme na centimetrové plátky
  • dáme do hrnce nebo mísy, přidáme koření, smetanu a řádně promýcháme
  • brambory dáme péct do trouby na cca 35 minut
  • ještě než brambory vytáhneme z trouby, posypeme je nastrouhaným sýrem a necháme rozpustit

Využití: Společně se sýrem tvoří zdravé plnohodnotné jídlo ale rovněž může sloužit jako výborná příloha k masu, zvláště kuřecímu.



Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky